SDE++ subsidie 2024

Krijg meer informatie over SDE++ subsidieaanvragen

Wij verzorgen kosteloos de SDE++ subsidie aanvraag voor u!

Zonnehelden verzorgt de volledige SDE++- subsidie aanvraag voor bedrijven helemaal kosteloos. Dit is inclusief het projectplan, een legplan en een haalbaarheidsstudie. Daarmee bespaart u al snel €1000.

Een goede subsidieaanvraag bestaat uit onder meer:

  • Een haalbaarheidsstudie;
  • Een degelijk projectplan;
  • Een overzicht van het dak met daarop de zonnepanelen ingetekend.
Krijg meer informatie over SDE++ subsidieaanvragen
Vul het formulier in en wij starten direct met de voorbereidingen, zodat u tijdig kunt profiteren van de subsidie. U ontvangt dan ons e-book over SDE++ subsidie in uw mailbox.
SDE++

Dit formulier is beschermd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy and Terms of Service zijn van toepassing.

Zonnehelden is dé expert voor SDE++ aanvragen

Zorg voor een goede voorbereiding

In de afgelopen vijf jaar zijn 100% van de door Zonnehelden ingediende complete SDE ++ subsidieaanvragen gehonoreerd. Wij bepalen wat het juiste moment is om de aanvraag in te dienen, kijkend naar het moment met de meeste kans op succes.

Voorwaarden SDE++ Subsidie

Om van de zonnepanelen subsidieregeling gebruik te kunnen maken, is het noodzakelijk tijdig goede voorbereidingen te treffen. Denk daarbij aan:

  • het inzichtelijk maken hoeveel zonnepanelen er geplaatst worden;
  • het rendement van de zonnestroominstallatie;
  • een financiële onderbouwing.

Grootverbruikersaansluiting

Hoofdaansluiting minimaal 3x80A

SDE++ subsidie is alleen beschikbaar voor ondernemers met een grootverbruikersaansluiting. Dat is een hoofdaansluiting groter dan 3x80A. Het is mogelijk om als kleinverbruiker een subsidieaanvraag doen. Indien u de subsidie krijgt toegekend, moet u de huidige aansluiting verzwaren naar een grootverbruikersaansluiting om de subsidie ook daadwerkelijk te ontvangen.

Ook moet er een positieve transportindicatie mee gestuurd worden. Indien er door de netbeheerder geen positieve transportindicatie kan worden afgegeven, kijkt Zonnehelden samen met naar alternatieven om de haalbaarheidsstudie positief te maken en gaan we in overleg met de netbeheerder. Door de druk op het elektriciteitsnet moet uw netbeheerder voorafgaand aan uw subsidieaanvraag aangeven dat er voor uw toekomstige installatie waarschijnlijk ruimte is op het elektriciteitsnet.

Afhankelijk van de grootte van de subsidieaanvraag, heeft u 1, 3, 4, of 5 jaar de tijd na het ontvangen van de subsidiebeschikking om de zonnepanelen te installeren. Mocht het onverhoopt niet lukken om binnen de termijn de zonnestroominstallatie te realiseren dan zijn hier vanuit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geen consequenties aan verbonden na een positieve beschikking.

Samen tellen we af naar de start van de SDE++ 2024 subsidieronde!

€ 11,5 miljard beschikbaar in 2024

Bedrijven en non-profitorganisaties kunnen de SDE++ dit jaar vanaf 10 september aanvragen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op 10 oktober sluit de aanvraagronde weer. Het budget voor 2024 is € 11,5 miljard. Dat schrijft minister Jetten van Klimaat en Energie in een kamerbrief van 1 maart 2024. Als ondernemers het volledige budget aanvragen en alle projecten realiseren, dan levert dit naar verwachting een CO2-besparing op van ongeveer 4,7 megaton in 2030.

Let op: Start op tijd met de voorbereiding voor de SDE++-subsidie 2024.

Vul het formulier in voor een gratis adviesgesprek.

SDE++ aanvraagronde 2023: € 16 miljard aangevraagd

In 2023 zijn 1.970 aanvragen ingediend

In 2023 hebben ondernemers 1.970 aanvragen ingediend. Samen zijn die goed voor een bedrag van € 16,3 miljard subsidie. Dat is ruim 2 keer zoveel als het budget. Bezoek de RVO website voor meer informatie.

Het is daarom belangrijk nu te starten met de voorbereidingen. KiesZon helpt u graag met deze voorbereidingen voor een SDE++ subsidieaanvraag. Wilt u weten wat zonnepanelen voor uw bedrijf kunnen betekenen en welke rol de SDE subsidie daarin kan spelen? Vraag dan vrijblijvend een SDE++ subsidie gesprek aan. Eén van onze adviseurs zal voor u inzichtelijk maken welke kansen u kunt benutten.

Zonnehelden zorgt voor zekerheid bij subsidie zonnepanelen

Zonnehelden koploper realisatie SDE subsidie

Zonnehelden zorgt voor zekerheid bij subsidie zonnepanelen

Zonnehelden is in Nederland koploper als het gaat om gerealiseerde SDE subsidie projecten. Deze hoge realisatiegraad danken we aan onze werkwijze die volledig is gebouwd rondom kwaliteit, veiligheid en beheersbaarheid. Met eigen monteurs, engineers, projectleiders, uitvoerders en juristen is het hele proces bij ons in eigen beheer. Zo leveren we op een veilige manier zonprojecten van hoge kwaliteit op. Een door of via Zonnehelden aangevraagde SDE++ subsidie heeft de hoogste kans op slagen.

Onze Accountmanagers adviseren u vrijblijvend over de mogelijkheden van SDE en overige subsidies voor een zonnestroomsysteem. Vraag hiervoor een gesprek aan door rechtsboven op deze pagina uw gegevens achter te laten.

Daarom kiest u voor Zonnehelden

Van haalbaarheidsstudie en subsidiebegeleiding tot ontwerp, inkoop, realisatie, onderhoud en service

Scope 12 keuring inclusief
Persoonlijke benadering
Betrouwbaar en meedenkend
Oplossingsgericht
Totaalaanbieder
Ervaren partner