Voordeel

2 januari, 2014 | Posted in:Nieuws

Trias Energetica leert ons te besparen, zelf duurzaam (zon, wind) op te wekken en het eventuele restant dan nog in te kopen. Kijk hier naar onze besparingstips.

Energie is duur. Door op een verantwoorde manier met energie om te gaan is het mogelijk om aanzienlijk in de maandelijkse energielasten te besparen. Onbewust verspillen we veel energie. Weet u eigenlijk wel hoeveel energie u verbruikt? En wat dit jaarlijks kost?
Door bewust met om te gaan met energie is het mogelijk om uw maandelijkse energielasten te verlagen. Lees onderstaande besparingstips en zie wat u zelf kunt doen. Begin vandaag en stel niet uit tot Morgen, want een beter Morgen begint vandaag….bij U.

1) Investeer in zonnepanelen.

Een groene en zakelijke investering! Binnen twee jaar CO2 neutraal (het duurt zo’n 2 jaar voordat u de CO2 uitstoot van het produceren & transporteren van uw zonnepanelen hebt gecompenseerd met het besparen van CO2 bij het produceren van grijze stroom) en binnen zes tot acht jaar terugverdient;

2) Zorg voor een goed geïsoleerd huis.

In een slecht of niet geïsoleerd huis verdwijnt veel warmte, bijvoorbeeld via de muren en vensters. Ook tochtstrips tonen in dit geval duidelijk hun meerwaarde. Denk ook eens aan het volspuiten van uw spouwmuren;

3) Ontlucht regelmatig de radiatoren en CV-installatie;

4) Sluit uw schoorsteen af.

Als u een open haard heeft en deze niet gebruikt, is het verstandig het schoorsteenluik goed af te sluiten.Op deze manier voorkomt u dat veel warmte via deze opening naar buiten ontsnapt.

5) Verwarm en verlicht geen ruimten die niet gebruikt worden.

6) Gebruik LED lampen in plaats van de reguliere lampen.

Het is een investering waarmee u veel energie bespaart. LED lampen verbruiken ongeveer 85 procent minder energie en gaan ongeveer vijftig (!) keer langer mee dan gloeilampen met dezelfde lichtopbrengst.

7) Zet apparaten echt uit

Laat radio, tv en andere apparatuur niet onnodig aan of op de stand-by modus staan. U bespaart hierdoor energie en vermindert tevens brandgevaar.

8) Schakel uw pc geheel uit als u deze een tijd niet gebruikt.

9) Haal de lader uit het stopcontact

Opladers van mobiele telefoons die aangesloten zijn op het stopcontact verbruiken continu stroom, ook als er geen mobiel op aangesloten is. Haal deze dus uit het stopcontact als u ze niet gebruikt.

10) Bewaar na het koffiezetten de koffie in een thermoskan.

Op deze manier hoeft het apparaat niet warm te houden wat op zijn beurt weer energie bespaart.

Ga voor meer besparingstips naar onze facebook site. Doe mee en stuur ook uw top tips naar ons op. Samen gaan we de energie consumptie te lijf.