24 maart, 2014 | Posted in:Geen categorie

Op de Amsterdamse grachten, ergens in Oud West ligt de prachtige woonark van een van onze klanten. Hierop pasten precies 18 zonnepanelen.

Naar aanleiding van een eerste afspraak werd besloten eerst het gehele dak te vernieuwen met EDPM. Dit is een natuurvriendelijk alternatief voor bitume dakbedekking. Onze partner Dakdichters heeft het EDPM dak aangelegd, alsmede een aantal ribben. Deze ribben als verhoging op het EPDM. Hierdoor hoefde we het zonnepanelen systeem niet door de nieuwe dakbedekking heen te schroeven.

Het werd een leerzaam project. Want hoewel we toch zeker alles keurig hadden aangelegd was het telkens opnieuw de aardlek schakelaar die uitschakelde, wanneer wij het systeem inschakelden. Ergens zat er dus iets niet goed. Het nieuw aangelegde systeem? De koppeling met de ‘wal-stroom kabel’? De gedateerde meterkast die  het nieuwe vernuft op het dak niet aan kon?  Iets anders? Wel twee second opinions, waarvan de laatste de technisch specialist van onze toeleveringspartner, waren ervoor nodig om uit te zoeken welke van de verschillende mogelijke oorzaken de juiste was.

Toch geruststelling toen bleek dat het systeem geheel goed was aangelegd, maar dat de aardlekschakelaar van de klant niet de geschikt was. Deze hebben we dus vervangen. Eind goed al goed, de ark ligt er zonnig bij!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMAG0844

foto 4