Als u een investering kan doen, met daarop een gegarandeerd rendement tussen de 12% en 16%, zou u dat dan doen?

 

De huidige zonnepanelen hebben een hoger rendement dan de panelen van enige jaren geleden. Dat klinkt als een redelijke inkopper. Maar er is nu een zeer korte terugverdientijd mogelijk. omdat de prijzen hetzelfde gebleven zijn, en u nu tijdelijk kan profiteren van enkele gunstige voordelen.

U verhuist wellicht al binnen 6 a 7 jaar? Klik hier

Binnen 6 tot 7 jaar hebben zonnepanelen zichzelf terugverdient (o.b.v. een systeem van 14 zonnepanelen). Dat is slechts een paar jaar als u weet dat deze gegarandeerd 25 jaar mee gaan. Binnen 6 jaar terugverdienen betekent een rendement van 100%, of op jaarbasis 16,7%.

Wanneer we de stijgende energieprijzen van 4 % per jaar meenemen in de berekening, maar ook de langzame afname van het vermogen van de panelen (ongeveer 0,5% per jaar), dan stijgt het gemiddelde rendement van 16,7 % in de eerste 6 jaar, naar een rendement van gemiddeld 24% per jaar, gerekend over de hele 25 jaar.

Een voorbeeld: We leggen een systeem aan van 14 zonnepanelen. Een netto investering van ongeveer €4.500,-, na aftrek van subsidie en BTW. Dit betekende de komende 25 jaar geen stroomrekening en dus jaar een forse besparing, oplopend tot een totaal van € 27.000,-. Dat is 6 keer de inleg!